Satsa på solceller till brf

Det finns många fördelar och anledningar till att satsa på solceller för bostadsrättsföreningar, (brf). Intresset är faktiskt stort bland bostadsföreningar att möjliggöra för detta fantastiska energialternativ.

Konkreta fördelar med solceller

Några konkreta fördelar för brf att satsa på solceller är bland annat att den el som köps från elleverantören istället kan ersättas med el som bostadsrättsföreningen kan producera själv. Överskottet av el som produceras kan säljas vidare och därmed kan din brf bidra till att ännu mer förnybar och miljövänlig el används i elnätet. Från ett rent ekonomiskt perspektiv har solceller även positiv effekt då det ger föreningen en bra miljöprofil. Detta kommer vara positivt både för de boende och de som köper boenden i framtiden. Bostäderna ser bättre ut och ökar i värde på marknaden. Att veta om Otrolig solceller brf är något som passar din bostadsrättsförening kan vara lite svårt eftersom det handlar mycket om läget och hur mycket sol byggnaden får dagligen. Om du är nyfiken på att implementera solceller till din bostadsrättsförening finns det dock ett antal saker du kan göra för att bedöma om det är rätt beslut för dig.

Passar solceller för min brf?

Först och främst kan du använda dig av Solkartan som visar hur mycket sol ditt tak får. Det kan hjälpa dig bedöma om solceller är en investering du kommer tjäna på att göra. Hur stor tillgänglig takyta du har är även aktuellt att se över för att bedöma om solceller är rätt alternativ för din brf. För att spara lite pengar kan du installera en solcellsinstallation i samband med en takrenovering. Om det ändå är dags för en takrenovering passar det ypperligt att installera solceller i samma veva. Tänk också på att lutningen på ditt tak även kan påverka huruvida solceller är ett effektivt energialternativ din bostadsrättsförening kan dra nytta av.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *