Kända rockartister som fortfarande rockar

Rockmusiken har funnits i olika former under många år och det är därför inte konstigt att det finns och har funnits en så stor mängd rockartister som spelat på världens alla scener. På senare år har det dessutom blivit vanligt för lite äldre rockare att göra comeback; ibland som soloartister och ibland med komplett band (delvis eller helt baserat på originalmedlemmar). Detta gäller samtliga subgenrer inom rockmusik, men verkar vara vanligast inom hårdrocken. Dessa comebacks sker ofta på begäran av fansen och skivbolagen, där vissa av dessa återkomster är mer lyckade än andra. Här nedan ska vi titta på några av dessa.

Rockartister som går på ren rutin

Bruce Springsteen

Denna amerikanska rockartist är en av många som vägrar lägga gitarren på hyllan; något som i och för sig kanske inte är så lätt när man har en så lång karriär bakom sig. Bruce, som släppt hela 25 album, är numera närmare 70 år och har varit aktiv inom musiken sedan 1960-talet.

Ozzy Osbourne

Hårdrocksveteranen Ozzy slog igenom med bandet Black Sabbath i början av 70-talet och har sedan slutet av samma decennium mestadels ägnat sig åt en solokarriär. Han må se lite sliten ut numera, men håller fortfarande igång – senast med Black Sabbath:s återförening.

Don Dokken

Bandet Dokken hade sin storhetsperiod i mitten av 80-talet och har hela tiden frontats av sångaren Don Dokken. Nyligen återförenades originalmedlemmarna av Dokken för att turnera och spela in en ny skiva. Don har dock tappat en stor del av sitt röstregister vid det här laget och kämpar för att nå de höga tonerna.

Rod Stewart

Brittiske sångaren Rod Stewart, född 1945, har länge varit aktiv inom musiken. År 1966 blev han medlem i The Jeff Beck Group för att sedan tillfälligt gå över till bandet The Faces 1969. Samtidigt inledde han sin solokarriär, vilken skulle resultera i en imponerande lista av skivsläpp. Han var åter skivaktuell under 2018 med plattan Blood Red Roses.