Bästa matkassen

Att handla är faktist inte så enkelt som man tror, åtminstone inte om man ska göra det så bra som möjligt. Detta är något som många inser först när de flyttar hemifrån. Att se till att komma hem med en bra matkasse är en konst i sig, och med hjälp av den här artikeln så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig att plocka ihop den bästa matkassen 2019, oavsett vilka parametrar just du använder dig av. I grund och botten finns det tre olika saker man bör tänka på då man vill plocka ihop en bra matkasse, dessa är miljö, pris och hälsa.

Miljö

Vi kan tänkas behöva mer och mer tänka på hållbarhet, både i Sverige och utomlands. Ett bra sätt att göra det på är via sin matkasse. Man kanske inte alltid behöver köpa mat som kommer från andra sidan jorden. Köp svensk frukt och svenska bär så sparar du in på de transportkostnader som det innebär att frakta matvaror runt hela jordklotet.

Pris

En annan grundpelare i skapandet av den bästa matkassen är så klart priset. En bra matkasse tar givetvis hänsyn till din ekonomi. Det kan vara bra att i vissa fall välja lågbudget-alternativ och att planera inköp i linje med till exempel särskilda erbjudanden som matbutiken i fråga har. Det är lätt att handla för mycket, särskilt om man är ovan, men tänk på att man ofta behöver handla flera gånger under en månad för att klara sig.

Hälsa

Den bästa matkassen ska såklart också vara gynnsam för din hälsa. Hur ser det egentligen ut där i matkassen om du tittar ned? Om det inte alls är färgglatt så är det förmodligen ett tecken på att du inte har tänkt tillräckligt mycket på hälsan. Gå förbi kött, frukt- och grönsaksavdelningen en sväng till och gör ditt val!