Inlägg gör skor ännu skönare

Alla människor är olika när det kommer till hur vi ser ut, något som även gäller våra fötter. Det man ser är formen. Men det finns så mycket mer att ta i beaktning när det gäller fötter och vilka skor man väljer att använda i sin vardag. Typen av skor är det första att tänka på. När ska man använda dem? Är det på jobbet eller på fritiden? Vad krävs av skor för att fötterna ska må bra just då?

Viktiga frågor. Men ibland har man problem med fötterna som gör att det krävs mer än ett par bra skor. Det är då man vänder blicken mot olika typer av inlägg. I butiker och apotek hittar man enklare varianter. För den som behöver mera passform krävs specialgjorda skor som endast en kunnig i hantverket kan skapa. 

Två olika inlägg 

För de mest vanliga inläggen, som exempelvis ska ge mera stötdämpning, kan man besöka en vanlig affär där man säljer skor. Så vilka inlägg hittar man hos de som vänder sig till kunder med speciella behov?

En typ av inlägg kan vara en hälkudde. Det vill säga den ligger baktill i skon för den som skadat sin hälsena och behöver en förhöjning för att det inte ska dra i foten. De passar även skor som bärs av någon med hälsporre då den har ett hål mitt på hälen som avlastar.

För den som ofta har kramp finns sulor med framfotsstöd att lägga i skorna. 

Rätt skor viktigt för hälsan

Det är alltid viktig med bra skor. Men det är extra noga att välja rätt för den som har problem. Besvären behöver inte bara sitta i fötterna. Bra fotriktiga skor kan hjälpa till att minska problemen med både knä- och höftproblem. 

Har man problem med fötterna är det ingen anledning till att man ska bli sittande. Det finns hjälp att få av en podiatrist, ortoped samt butiker som specialiserar sig på inlägg. Att hitta rätt skor är att hitta en möjlighet till ett mera aktivt och socialt liv tillsammans med de man bryr sig om. Vad kan vara bättre än det?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *